ΚΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΚΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Σκληρή δήλωση του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων ,Νίκου Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Συγκεκριμένα:

«Ο ανιστόρητος και ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αμφισβητεί την ίδια την ιστορία της πατρίδας μας, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Ο υπουργός Παιδείας με την άρνησή του να αναγνωρίσει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ουσιαστικά αντιτίθεται στην ψηφισμένη από το ελληνικό κοινοβούλιο απόφαση που αποτελεί και επίσημη θέση της χώρας, ακυρώνει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Ελληνικό κράτος για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Τουρκικό κράτος, δικαιώνοντας απόλυτα τις τουρκικές θέσεις ενώ προφανώς είναι αντιμέτωπος και με τις κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 1 του Ν. 4285, δηλαδή του αντιρατσιστικού νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.

Απέστειλα μαζί με άλλους 44 βουλευτές της ΝΔ επιστολή προς τον κ. Τσίπρα με την οποία απαιτούμε την άμεση αποπομπή του ανεκδιήγητου υπουργού του. Η ευθύνη πλέον ανήκει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό».