ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, σχετικά με τις δηλώσεις του δεύτερου για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συγκεκριμένα: 

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τόπου τη μόνη συνέπεια που έχει επιδείξει είναι το ξεθεμελίωμα της χώρας. Κυριολεκτικά οι συγκυβερνώντες έχουν βαλθεί να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Λόγω της ανεπάρκειας και των ιδεοληψιών τους πλήττουν πέραν της οικονομίας, τους θεσμούς και την εκπαίδευση.

Στο στόχαστρο μπήκε πλέον και η ιστορική αλήθεια. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη, που δήθεν εδράζονται σε επιστημονικές απόψεις, συνιστούν εξόφθαλμη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου και, πρωτίστως, βάναυση προσβολή των θυμάτων της Γενοκτονίας όχι μόνον του ποντιακού ελληνισμού αλλά όλων των χριστιανών της Ανατολής. Ο κ. Φίλης, ως δημοσιογράφος ή οπαδός συγκεκριμένων αντιλήψεων και ιδεολογιών μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ως υπουργός Παιδείας, όμως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί ψηφισμένους νόμους ούτε να προσβάλλει τη μνήμη ενός ολόκληρου έθνους.

Ο κ. Τσίπραςοφείλει αμέσως να τον «βάλει τη θέση» του, αποπέμποντάς τον από τη θέση του υπουργού παιδείας. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι οι απόψεις του υπουργού του, που αποτελούν ύβρη στη μνήμη των θυμάτων, αφορούν μόνον τον ίδιον και όχι συλλήβδην την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».